Lav din egen æblejuice

I dag skal det handle om lidt mere juice. Jeg må være ærlig at sige, det er noget som virkelig har fået fat i mig. Jeg synes det er utroligt spændende og efter at have eksperimenteret de sidste uger, må jeg bare indrømme at det er super fedt. Der er så mange slags mad det passer til og som regel smager det dejligt.

I dag skal det handle lidt om æblejuice, som faktisk er en af de ældste juicer herhjemme. Den har eksisteret siden den tidlige bondestenalder, hvor man for alvor begyndte at dyrke æbletræer. Et æble er fyldt med energi og rigelige mængder af naturlig frugtsukker, som dengang var med til at give bonden eller kvægknægten en masse energi, som det hårde arbejde krævede.

Har du set Emil fra Lønneberg, så har du helt afgjort stiftet bekendtskab med æblejuice eller æblevin, som det nok nærmere var. Gærede æbler indeholder alkohol og det gør at man bliver let fuld, hvilket var en sjælendhed i gamle dage, det alkohol og øl ikke ligefrem hang på træerne, som æbler gør.

Har du et æbletræ hjemme i haven eller har du måske været på æblerov eller boet et sted med æbletræer, kender du også til hvordan man brygger æblejuice. Det er noget der nemt kan gøres uden en slowjuicer eller en normal juicer. Mange kvaser æblerne ned gennem en speciel si og får så en masse dejlig saft ud af det. Er du et moderne menneske, så at sige, så kan du med fordel bruge en juicer, det kan gøre processen lettere og mere overskuelig.

Du kan nemt lave din egen juice og det kan gøres gratis. Det kræver en gåtur i den nærmeste skov, hvor der ind imellem kan findes æbletræer og så er der ellers gratis æbler. Dog skal du have styr på fodtøjet såvel som den øvrige beklædning, da en brændælde kan gøre rigtig ondt. Og så skal det i øvrigt siges, at du skal gå på rov om efteråret, da du alternativt vil blive slemt skuffet. Lige for tiden finder du ingen æbler i naturen, så der vil jeg anbefale en tur ned i dne lokale brugs, hvor du kan finde et bredt udvalg af friske æbler!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *