Historien om kage

Næsten lige så længe vi mennesker har boet andre steder end i jordhuler, har der været noget til den søde tand. Årsagen skal findes i at man siden tidernes morgen gerne ville forkæle sig selv efter f.eks. en vellykket jagt eller måske fordi der var en stor begivenhed. Det kunne være et par fra stammen der skulle giftes e.l.

Det har også betydning i forhold til at skabe forhold og sammenhæng mellem f.eks. stammer, slutte fred eller lign. Det skal understreges at det er ikke er noget som nødvendigvis har været udslagsgivende, men det har da haft en vis betydning uden tvivl.

Men hvad går det hele så ud på? Det går ud på at vi som mennesker holder meget af at forkæle os selv og hvad er billigere end at lave noget sødt og lækkert, som de fleste kan lide?

Måske du har set Pirates of the Carribean, her tænker jeg på nummer fire, hvor vi ser Jack og Hector i audiens med den daværende konge af England. Her præsenteres man for et hidtil uset arrangement af søde sager i form af kager, i alverdens afskygninger.

Hvad så med derhjemme i køkkenet, stedet hvor du for alvor kan være kreativ og udfolde dig? Hvad er let at lave og hvad er svært? En god klassiker er pandekager, det er noget som kan laves med det du allerede har hjemme i køkkenet. Her tænker jeg på de basisvarer som der skal bruges, æg, mel, mælk og så lidt sukker hvis det skal smage sødt.

Der findes et utal af opskrifter online, så det er kun din fantasi, der sætter grænsen. Og som tilbehør kan alt fra syltetøj til sukker bruges og måske du har en is liggende i fryseren? Den kan også bruges, flødeskum og syltetøj er dog også dejligt at smide i.

En anden nem dessert du kan lave er en bananasplit, den uddødelige klassiker fra den anden side af Atlanten. Du skal bruge et par friske bananer, alt efter hvor mange I er. Derudover så noget is, lidt flødeskum og en klat syltetøj. Mere skal der ikke til. Skal den laves helt episk, så brug noget flydende chokoladesovs. Det sætter med garanti prikken over i’et.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *