Dyrevildt på menuen

Nu har vi snakket en frygtelig masse om baroner og deres spisevaner. Jeg synes tiden er kommet til at få smidt noget dyrevildt på menuen! I bogstavelig forstand!

Der er mange måder at skaffe dyrevildt på. Du kan gå ned i det lokale supermarked, som nok skal være en SuperBrugs eller opefter, da vildtkød normalt er en specialvare. Særligt i det tidlige og sene efterår, er dyrevildt populært. Det skyldes umiddelbart den gunstige sæson for jagt.

De fleste supermarkeder og hypermarkeder kan lokke med kronhjort, rådyr, and samt vildsvin. Og ja, du hørte helt rigtigt! Vildsvin?! Hvad er det nu for en størrelse. Hvis vi taler med vores tyske venner syd for grænsen, er det bestemt ikke en ukendt spise.

I Danmark er der jagtsæson for vildsvin fra det tidlige efterår til det tidlige forår. Du skal dog ikke forvente at kunne nedlægge vildsvin andre steder end i Jylland, vel at mærke de sydlige egne af halvøen.

Der findes som nævnt flere steder hvor du kan købe dit vildtkød, herunder også vildsvin. Det kan være alt fra det lokale supermarked til den lokale jæger, som jo ikke helt rigtig må sælge kød, men som gør det anyways.

Vildsvin, rådyr og and er det mest almene vildt, man spiser i Danmark. Og det fås både inden og uden for sæson. I juletiden er er and vi foretrækker, eller kalkun for den sags skyld. Det fås både som opdræt og vildt.

Det er meget vigtigt at du er ekstra opmærksom på vildtkød, når det skal håndteres. Her bl.a. grundet risikoen for hagl i kødet, da det trods alt er skudt vildt. De fleste producenter skilter med det på emballagen, men ikke alle! Og slet ikke hvis det er den lokale slagter eller jæger du får det fra.

Er du i tvivl om hvor du kan få kødet fra, er det muligt at finde det online også. Så holder du hænderne rene og sparer turen ned til supermarkedet. Du skal dog købe nogle kg ad gangen hvis det skal foregå online.

Tilberedningen af vildt er ikke kvantefysik, men kræver at du har et lille kendskab til det. Tilberedning, kernetemperatur osv., er det samme som “normalt” kød, men du kan jo være lidt ekstra eksotisk når det tilberedes!

Jeg vender tilbage til tilberedningen i et senere indlæg! Nu håber jeg du har fået lidt baggrundsviden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.